Mesajul emoționant al unui doctor pentru ziua lucrătorului medical: Să fie incluse sirenele ambulanțelor pentru a comemora medicii răpuși la datorie

Medicul-șef al Departamentului consultativ, medicină fizică și balneologie din cadrul Centrului Republican de Protezare, Ortopedie și Reabilitare, Iurie Pelin, vine cu o propunerea ca de Ziua lucruătorului medical, la ora 12.00, pentru 15 secunde să fie incluse sirenele ambulanțelor pentru a comemora pe medicii răpuși la datorie.

Mesajul emoționant a fost scris de medic pe o rețea de socializare.

„Scumpii și dragii mei frați și surori de breaslă, oameni buni! Anticipez un pic evenimentele și aduc aminte, că în data de 21 iunie 2020, în țărișoara noastră mică va fi marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, dar această sărbătoare va fi cu iz de tristețe și stare sufletească apăsătoare, cu gust amar. Nu vom mai avea parte de adunări solemne cu înmânări de diplome, concerte fastuoase, aplauze de la balcoane și alte difirambe.

În schimb vom primi o multitudine de promisiuni grase și dulci din partea unora și învinuiri din partea altora că nu luptați cum trebuie cu virusul ucigaș, că impuneți bieților oameni măsuri draconice, că nu-și pot trăi viața în fericire. Cu excepția unei mici părți conștiente a acestei societăți, am rămas practic singuri în fața acestei urgii abătută asupra noastră.

În aceste momente de grea cumpănă, ne punem speranța doar în unicul Dumnezeu și forțele proprii. Oameni buni! Ajutați-ne să Vă ajutăm!!! Respectați indicațiile și recomandările specialiștilor nu a demagogilor!!! Cât de greu și trist nu ar fi, vreau totuși să Vă doresc să fiţi sănătoși,mereu plini de energie, cutezanţă, răbdare, echilibru, tenacitate, prosperitate, optimism, succese în plan profesional și personal, iar toate dificultăţile să le depăşiţi cu tărie şi încredere!

Binecuvântează, întărește și păzește, Doamne, cu harul Tău, pe toți cei care, cu iubire de oameni și jertfelnicie, îi îngrijesc pe cei bolnavi la casele lor sau în spitale. Vă îmbrățișez virtual și cu mult drag pe toți!!!

P.S. Vin cu o rugăminte și propunere către colegi,duminică 21 iunie 2020,ora 12.00 să includem claxoanele și sirenele ambulanțelor pentru măcar 15 secunde, nu pentru a ne omagia,ci întru comemorarea colegilor noștri răpuși la datorie și avertizarea celor vii, că războiul cu cruntul inamic continuă”, a scris medicul pe facebook.

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului se sărbătorește în fiecare an în a treia duminică din luna iunie.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x