Zeci de locuitori din Criva, Drepcăuți și Lipcani, evacuați din cauza riscului sporit de inundații

24 de familii din localitățile Criva, Drepcăuți și Lipcani, raionul Briceni au fost evacuate din calea puhoaelor. Acestă decizie a fost luată de Comisiile pentru situații execepționale locale, după ce nivelul apei din Prut a început să crească.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost evacuate 10 gospodării în localitatea Criva, 9 locuințe în satul Drepcăuți și 5 gospodării din Lipcani. Oamenii, 44 la număr, s-au adăpostit la rude pentru a nu fi expuși pericolului.

În zonele de risc sunt instituite posturi, care monitorizează situația și raportează nivelul de creștere a apei în acel segment.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina), în intervalul de timp 23 – 29 iunie va avea crește nivelul apei pe sectorul: satul Criva – orașul Costești-Stânca cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul din 23 iunie.

În aceste condiții ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ şi începutul subinundării unor sate aferente râului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x