Inundații în nordul țării

Inundații în lunca Prutului. Zeci de terenuri agricole, livezi dar și mai multe case din satele Criva și Drepcăuți, raionul Briceni sunt în apă. O situație similară este și în mai multe localități situate în preajma râului Nistru.

Potrivit specialiștilor ieșirea din albii a celor două râuri a fost cauzată de ploile abundente din munții Carpați din România și Ucraina. Ieri autoritățile au evacut 24 de familii din zona supusă inundațiilor. Apa se ridică se la o oră la alta.

 

Sub ape au ajuns și zeci de terenuri agricole și gospodării situate pe malul Nistrului.  În satele Naslavcea, Vălcineț și Unguri din Ocnița, dar și în Soroca. Nivelul apei s-a ridicat semnificativ. Zeci de copaci au fost înghițiți de ape.

Inundații în nordul țării 2 17.04.2021
Inundații în nordul țării 3 17.04.2021
Inundații în nordul țării 4 17.04.2021
Inundații în nordul țării 5 17.04.2021

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat în legătură cu precipitațiile foarte puternice căzute în cursul superior al Bazinului Hidrografic al râului Prut (Ucraina) Centrul Hidrologic avertizează că în intervalul de timp 23 – 29 iunie va avea loc creșterea nivelului apei pe sectorul: satul Criva – orașul Costești-Stânca cu 1,80 – 2,20 m față de nivelul din 23 iunie. În aceste condiții ar putea avea loc ieșirea apei în lunca râului Prut în raioanele Briceni şi Edineţ şi începutul subinundării unor sate aferente râului.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x