Contrabandă cu elicoptere depistată în raionul Criuleni

Peste zece elicoptere produse ilegal în satul Răculești, raionul Criuleni, urmau să ajungă în spațiul CSI.

Aparatele de zbor, la aspect exterior identice modelului de elicoptere „Ka 26” erau produse în condiții clandestine, urmând a fi exportate ilegal în statele din spațiul CSI.

Procurorii și polițiștii au efectuat percheziții la baza de producere a elicopterelor, amplasată într-o localitate din raionul Criuleni, pe malul râului Nistru și la domiciliile persoanelor implicate, pentru acumularea dovezilor necesare.

În urma perchezițiilor, au fost depistate pe liniile de producere, peste zece elicoptere, aflate la diferite etape de finisare, toate produse în lipsa actelor permisive necesare și documentelor de proveniență pentru piesele și utilajele folosite.

Majoritatea persoanelor implicate în procesul de producere și asamblare, inclusiv organizatorii și conducătorii afacerii ilegale, sunt locuitori ai regiunii transnistrene.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru fapte de pregătire a contrabandei cu aparate de zbor, de către două sau mai multe persoane. Pentru asemenea acțiuni, legislația Republicii Moldova prevede o pedeapsă de la 3 până la 10 ani de închisoare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x