Curtea Constituțională: Alegerile parlamentare și scrutinul prezidențial nu pot avea loc în aceeași zi

Alegerile parlamentare anticipate și scrutinul prezidenţial nu pot avea loc în aceeaşi zi. Decizia a fost pronunțată de magistraţii Curţii Constituţionale (CC), care s-au expus asupra sesizărilor pentru interpretarea articolelor din Constituție.

CC a mai hotărât că dizolvarea Parlamentului, în ultimele 6 luni ale mandatului preşedintelui ţării, este interzisă în orice circumstanţă.

„Se respinge sesizarea care se referă la întrebarea privind procedura care trebuie urmată pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate şi a alegerilor prezidenţiale în aceeaşi zi. Dizolvarea Parlamentului în ultimele 6 luni ale mandatului preşedintelui ţării este interzisă în orice circumstanţă”, a menţionat Domnica Manole, preşedintele CC.

Amintim că sesizările la CC au fost depuse la 19 și 27 mai 2020 de către deputații din Prlament, Vasile Bolea și Sergiu Litvinenco. Sesizările s-au referit, în principal, la posibilitatea dizolvării Parlamentului în ultimele șase luni ale mandatului președintelui Republicii Moldova și la organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale (ordinare sau anticipate) în aceeași zi.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x