Un procuror din Soroca a omis să declare o casă, o mașină și mai multe conturi bancare. ANI a sesizat Procuratura Generală

Un procuror din Soroca a „uitat” să declare despre unele bunuri și conturi din perioada 2015 – 2019. Astfel, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre bănuielile rezonabile privind săvârșirea infracțiunilor de ordin penal.

În cadrul controlului, ANI a depistat că procurorul ar fi omis să declare 80 de acțiuni, deținute într-o societate pe acțiuni, conturile bancare deținute de către acesta și un membru al familiei sale, valoarea cărora depășeau 15 salarii medii pe economie, o construcție și un apartament, pe care le deținea cu drept de uzufruct, de uz și abitație, precum și valoarea unui automobil personal, conform documentului care îi certifică proveniența.

Pe cauza dată, inspectorul de integritate a constatat suspiciuni de săvârșire a infracțiunii prevăzute de art. 3521, alin (2) din Codul Penal al Republicii Moldova, fapt pentru care a sesizat Procuratura.

Dacă actul de constatare emis de către inspectorul de integritate va rămâne definitiv, subiectul vizat este obligat să depună declarațiile rectificate în termen de 30 de zile.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x