Ofițer de investigații din Florești suspectat de încălcări de ordin penal și fiscal

Un ofițer de investigații al Inspectoratului de Poliție Florești este bănuit de încălcări de ordin penal și fiscal. Acesta ar fi încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale.

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit că pentru anii 2014 – 2018, polițistul a admis erori și date false la completarea declarațiilor prin nedeclararea veniturilor obținute în sumă totală de 271.930 lei, din înstrăinarea a trei loturi de teren agricol, sub formă de alimentare cont bancar și transfer bancar de la persoane fizice și despre un apartament în care deținea – 1/3 cotă parte.

Totodată, asupra polițistului planează și suspiciuni de încălcare a legislației fiscale prin faptul că ar fi omis să își onoreze obligațiunile fiscale de declarare a venitului de circa 60 mii lei, pe care l-ar fi obținut sub formă de creștere de capital, în urma vânzării autoturismului personal, fapt confirmat prin declarația de avere și interese personale pentru anul 2014.

Pe acest caz, ANI a sesizat organul de urmărire penală, iar ofițerul a contestat actul instituției în instanța de contecios administrativ.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x