/VIDEO/ Șapte persoane din raionul Drochia au fost reținute după ce au încercat să introducă droguri în penitenciarul din Lipcani

Șapte persoane cu vâtste cuprinse între 17 și 41 ani, originare din raionul Drochia, au fost reținute de oamenii legii, după ce au pus în aplicare o schemă de introducere a drogurilor pe teritoriul penitenciarului din Lipcani.

Pe parcursul a două luni,oamenii legii au documentat activitatea infracțională a grupului, care se ocupau cu dobândirea drogurilor, camuflarea, și introducerea acestora în Penitenciar, activitate coordonată de un deținut din interiorul penitenciarului. Fiecare membru al grupului avea scopul şi rolul său bine determinat la realizarea substanțelor narcotice.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților, cât și în automobilele acestora, au fost depistate și ridicate droguri de tip marijuana cu masa totală de 15 kg, telefoane mobile utilizate în scopul săvârşirii infracţiunii, carduri bancare, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor.

Totodată, angajații penitenciarului au dispus efectuarea perchezițiilor în celula deținutului, la care a fost depistat și ridicat un telefon mobil cu ajutorul căruia organiza introducerea drogurilor în penitenciar.

Valoarea drogurilor ridicate de polițiști constituie peste două milioane de lei.  

Suspecții au fost arestați pentru un termen de 30 de zile, dacă vinovăția acestora va fi dovedită, ei riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Video: politia.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x