Dodon roagă Guvernul să permită nunțile cu 50 de invitați

Șeful statului roagă Guvernul să permită desfășurarea ceremoniilor de nuntă cu participarea a până la 50 de invitați.

Declarația a fost făcută de către Igor Dodon, în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Președintele Răspunde” difuzată pe Facebook.

„Chiar am fost confuz când eu am zis că se poate, iar guvernul a spus că nu se poate. Eu consider că trebuie cât mai repede de liberalizat, e părerea mea personală. Viața merge înainte. Iată eu miercuri reveneam din Hâncești și am intrat la Vinăria Poiana și acolo era un mire și o mireasă. I-am întrebat dacă fac nuntă și au zis că nu se poate nuntă. Nu făceau nuntă, pur și simplu tinerii după înregistrare au venit să bea o cupă cu șampanie și să facă o sesiune foto.

E vorba de soarta tinerilor. E cel mai important eveniment din viața lor. Hai să nu facem nunți de 400 de oameni, dar de 50 de oameni. Până la 50 de oameni de ce să nu le permitem? Cu anumite reguli dure, stricte, asta e rugămintea mea către colegii de la guvern. Eu știu, doamna Dumbrăveanu că OMS-ul insistă și așa mai departe, dar haideți să permitem evenimente de acest tip până la 50 de persoane. Amar să se strige numai la miri și la mirese, să nu se pupe toată nunta pe cerc, cum la noi la moldoveni este câteodată, dar trebuie de permis acest lucru. E eveniment odată în viață”, a menționat video Igor Dodon.

Amintim că în situaţia epidemiologică existentă din Republica Moldova, ceremoniile precum nunţile, cumetriile, zilele de naştere sau alt gen de activităţi festive, au fost interzise pe o perioadă nedeterminată, indiferent de numărul persoanelor prezente la acestea.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x