Republica Moldova a primit 20 milioane de euro din a doua tranşa de finanţare din UE

Împrumutul în valoare de 20 milioane de euro din tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova a ajuns pe contul Ministerului Finanțelor.

Într-un comunicat al Ministerului de Finanțe se menționează că grantul în valoare de 10 milioane de euro urmează să fie debursat pe parcursul săptămânii viitoare.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministru al Finanţelor, debursarea mijloacelor financiare respective se datorează faptului că Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, care includeau măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, în domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

A doua tranșă din Programul de asistență macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 de milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x