Bunuri în valoare de 2,4 milioane de lei sechestrate de CNA

În contextul fraudei bancare, Centrul Național Anticorupție a anunțat că în perioada 17 – 23 februarie 2020,  a sechestrat bunuri în valoare de 2,4 milioane de lei.

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de circa aproximativ 4 milioane de lei în baza delegaţiilor procurorilor şi a Direcţiei generale urmărire penală a CNA. Din suma totală a sechestrelor, 2,4 milioane se referă la frauda bancară. Printre bunurile indisponibilizate sunt terenuri agricole, încăperi locative şi nelocative, precum şi mijloace de transport. Pentru moment, 2 persoane, arestate în dosarele CNA, sunt plasate în penitenciare, iar una se află în arest la domiciliu. 

Totodată în această perioadă angajații CNA au desfășurat 17 activitați, majoritatea din ele fiind în domeniul prevenirii corupţiei la eliberarea permiselor de conducere. Instruiri similare vor avea loc şi la Bălţi, la solicitarea primăriei municipiului. Săptămâna curentă, ofiţerii CNA vor organiza o nouă zi anticorupţie la Nisporeni, unde se vor întâlni cu autorităţile publice locale, dar şi cu cetăţenii.

La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 47 de apeluri, 2 din ele fiind de competenţa CNA.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x