Chicu despre școli: Nu cred că din 1 septembrie se va reveni la acel regim normal de studii

Premierul Ion Chicu este de părerea că de la 1 septembrie, copii nu pot reveni la ore în regimul obișnuit, care a fost de până la pandemie.

Mai multe afirmații în acest sens au fost făcute în cadrul unui interviu pentru agora.md.

„Deocamdată nu a fost luată o decizie exactă cum revenim la studii în noul an școlar. Cel mai realist pare a fi, mă refer pe țară, programul de studii în două schimburi, cu fluidizarea numărului de elevi. Încă lucrează colegii și vor anunța. De aceea au fost anunțate șapte scenarii ca să fie consultate.

În majoritatea satelor avem școli mari și ar fi posibil fizic și tehnic de realizat. Iar în Chișinău avem mulți elevi, iar spațiile sunt limitate. Dar o să găsim o soluție și pentru Chișinău.

Din păcate, din ce se vede acum pe 22 iulie, nu cred că din 1 septembrie se va reveni la acel regim normal de studii pe care l-am avut înainte de a închide școlile”, a spus premierul Ion Chicu în cadrul interviului.

Amintim că Ministerul Educației a propus șapte modele pentru reluarea învățământului școlar pe timp de pandemie. Fiecare instituției urmează să  își aleagă propriul model de activitate pentru reluarea orelor de la 1 septembrie.

Foto: agora.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x