Starea de urgență în sănătate publică prelungită până la 31 august. Vezi ce hotărâri au mai fost luate

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până la 31 august 2020. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, într-o coferință de presă. Decizia a fost luată, după ce situația pandemică din țară este în continuare gravă.

În această perioadă, purtarea măștii în spațiile închise rămâne în continuare obligatorie pe întreg teritoriul țării.

 „Se atestă noi focare de coronavirus la nivel global. Din păcate, nu descrește numărul cazurilor de coronavirus în țară. Din păcate numărul zilnic de cazuri în țară este foarte mare. În aceste condiții am decis să extindem starea de urgenţă în sănătatea publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până la 31 august 2020”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai anunțat că se permite organizarea evenimentelor în localurile HoReCa cu prezența a până la 50 de persoane, însă excepție fac nunțile și cumetriile. Totodată, vor fi reluate activitățile teatrale și concertistice în spații deschise pentru instituțiile teatral-artistice. Este vorba de un public de până la 50 de persoane, cu respectarea regulilor.

În continuare este interzisă aflarea în grupuri mai mari de trei persoane pe stradă. De asemenea se menține regimul special pentru persoanele cu vârsta mai mare de 63 de ani. Și obligativitatea carantinei pentru 14 zile la revenirea în țară din străinătate – rămâne în vigoare. Grădinițele vor fi închise până la data de 1 septembrie.

Activitățile parcurilor de distracții și cele a cluburilor de noapte la fel rămân sistate.

Amintim că starea de urgență în sănătatea publică urma să expire la 31 iulie.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x