/VIDEO/ O femeie din raionul Edineț trăiește 60 de ani în mijlocul unei păduri

La câțiva kilometri de satul Gordinești, raionul Edineț, în mijlocul unei păduri, trăiește o bătrână. În toată pădurea este doar gospodăria ei, ascunsă de ochii lumii, scrie jurnaltv.md.

Acum 60 de ani, a venit aici și a rămas pentru restul vieții. Aici și-a crescut cei trei copii. Ei au plecat însă în lumea mare și ea a rămas singură. Are trei capre, care îi țin companie, la fel ca și stativele, la care continuă să țese covoare.

A fost adusă în pădure de alesul inimii ei. Aici și-a crescut copiii, cei trei băieți. Fotografiile sunt pentru ea o amintire a vremurilor la care ține mult și pe care nu le poate întoarce, oricât de mult ar vrea.

Caprele pasc nu departe de casă, iar bătrâna merge să le dea apă de băut. Într-un locșor dosit, țese covoare. Are stative, iar ca să ajungă la ele, pășește prin urzicile care au împânzit cărarea.

De lucru este destul. Cum se lasă de țesut, se apucă de cosit iarbă. Iarba cosită este întoarsă cu furca, pe o parte și pe alta, ca să se usuce bine și la iarnă să servească drept hrană pentru capre.

E o rutină zilnică pentru bătrână, dar când îi mai calcă cineva prin gospodărie, ea devine și mai fericită.

Sursa: jurnaltv.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x