/FOTO/ Șapte hectare de grâu au fost mistuite de flăcări în raionul Dondușeni

Șapte hectare de grâu au fost mistuite de flăcări în satul Cernoleuca din raionul Dondușeni. Pompierii au stins incendiul în mai bine de două ore.

Incendiul a izbucnit în după amiaza zilei de duminică, 26 iulie, în jurul orei 12.00. La fața locului pentru localizarea și lichidarea arderii a intervenit un echipaj de pompieri, care s-au luptat cu flăcările mai multe ore pentru ca să oprească răspândirea arderii. Acesta a fost lichidat în jurul orei 15.00.

În urma arderii nimeni nu a avut de suferit, fiind afectată doar suprafața de grâne. Pompierii au reușit localizarea focului pentru ca acesta să nu afecteze și alte suprafețe. Circumstanțele și cauza izbucnirii incendiului urmează a fi stabilite.

În condiții de caniculă și ca urmarea a avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pericol excepțional de incendiu clasa V, pompierii atenționează repetat despre riscul incendiilor de vegetație și a focarelor care se pot răspândi rapid în lanurile cu cereale în cazul utilizării surselor de aprindere.

Specialiștii îndeamnă oamenii să evite aprinderea focului în nemijlocită apropiere de culturile cerealiere și să verifice minuțios starea tehnicii de cultivare. Mai mult, pentru evitarea incendiilor combinele și tractoarele utilizate pentru seceriș, trebuie neapărat dotate cu mijloace primare de intervenție.

În caz de situații de risc, persoanele sunt rugate să apeleze la Serviciul 112.

Foto: dse.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x