Un bărbat din raionul Florești s-a înecat în timp ce se scălda

Un bărbat în vârstă de 41 ani s-a înecat în timpul scăldatului într-un bazin acvatic din localitatea Căprești, raionul Florești.

Tragedia s-a produs în dimineața zilei de duminică, 26 iulie, în jurul orei 10.00. Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost extras din apă de către localnici. Circumstanțele cazului sunt investigate de oamenii legii.

În contextul prevenirii cazurilor de înec Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte măsurile de prevenire și regulilor de comportament pe apă.

Salvatorii atenționează despre riscurile înotului pe timp de caniculă. Cetățenii sunt rugați să evite odihna în zonele din apropierea bazinelor acvatice nedotate cu stații de salvare, iar pescuitul se recomandă strict în locuri care sunt autorizate sau destinate acestei activități.

Potrivit specialiștilor, intrarea în apă în stare de ebrietate prezintă pericol pentru viața și sănătate, iar consumul băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile lacurilor și râurilor nu se recomandă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului, 48 de persoane, inclusiv 4 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x