Guvernul dublează subvențiile în agricultură penru cei care au suferit pagube

Din cauza intemperiilor, roada anului 2020, pentru culturile cerealiere din prima grupă: grâu, orz, rapiță, practic a fost compromisă în proporție de peste 60%.

Despre aceasta a anunțat prim-ministrul Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă.

În acest sens, premierul a enumerat măsurile suplimentare de susținere a agricultorilor adoptate recent, cum ar fi: implementarea Programul de subvenționare a dobânzilor și Programul de rambursare a TVA, aprobarea proiectului de lege privind asigurarea subvenționată în agricultură care prevede majorarea nivelului de subvenționare a primelor de asigurare de la 50% la 70% și extinderea domeniului de acțiune al legii prin oferirea posibilității de asigurare subvenționată atât a cantității, cât și a calității recoltei culturilor agricole.

Premierul a vorbit și despre Regulamentul care stabileşte modul de acordare a mijloacelor financiare destinate compensării parţiale a cheltuielilor suportate la semănatul și întreținerea culturilor cerealiere din prima grupă afectate de secetă și întreținerea culturilor horticole afectate de căderile de grindină.

Compensațiile vor fi acordate agricultorilor ale căror culturi au fost compromise în proporție mai mare de 60%, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x