Doi bărbați din orașul Soroca au decedat după ce au fost electrocutați

Dăuă persoane din municipiul Soroca au decedat electrocutate după ce nu au respectat tehnica securității.  

Primul caz s-a produs la data de 30 iunie, în satul Holoșnița din raionul Soroca. La un bărbat din localitate venise nepotul din oraș. Aceștia au decis să efectueze lucrări în grădină. La un moment dat, pompa de apă din gospodărie nu funcționa, iar nepotul a plecat să vadă ce este cu ea. Pentru că bărbatul se afla cu picioarele goale pe pământul umed, iar pompa era conectată la rețeua electrică prin intermediul unui prelungitor improvizat cu mai multe tipuri de cablu, cel din urmă fusese electrocutat mortal.

Al doilea caz s-a produs la data de 3 iulie, în orașul Soroca. Un bărbat în vârstă de 50 ani, care lucra într-o secția de producere a fagurilor, a turnat apă pe jos pentru a reduce temperatura aerului din încăpere. Pentru că pe podea se afla un prelungitor improvizat, fără înveliș protector, bărbatul a fost electrocutat mortal.

Specialiștii atenționează asupra necesității conștientizării de către maturi și copii a pericolului care îi însoțește la utilizarea receptoarelor electrice defecte, precum și la executarea lucrărilor în zonele de protecție a rețelelor electrice.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x