/FOTO/ Condiții dezastroase la Spitalul Clinic Bălți. O secție unde stau pacienții suspecți la coronavirus are pereții plini de mucegai

Fără apă la robinet și cu mucegai pe pereți. În astfel de condiții ar fi ţinuţi pacienţii cu suspiciuni la COVID-19, care ajung la Spitalul Clinic Bălţi.

Mai mulți bolnavi au transmis imagini unui ONG pentru apărarea drepturilor omului. Din imagini se pot observa condițiile inumane, unde sunt ținuți pacienții suspecți la noul tip de virus. Pereți plini de mucegai și lipsă completă de reparație.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Bălți, Mihaela Petrov, a comunicat pentru TVN.md, că instituția nu neagă faptul existenței saloanelor în stare nesatisfăcătoare, însă aceasta se datorează faptului că spitalul nu a fost reparat timp de 30 de ani.

Conducerea spitalului a declarat pentru Publika TV, că această secție a fost deschisă doar pe perioada pandemiei. Mai exact, pacienții stau internați doar câteva ore.

„Ei se menţin aici trei, patru ore, care vin aici după ce se face testul, dar testul dacă dimineaţa îl ia, după amiază el este pozitiv sau negativ. Da aşa e lavoarul cela, aşa a fost până am venit eu cu trei ani în urmă fiindcă nu-s bani, nu e posibilitate”, a spus directorul Spitalui Clinic Bălţi, Serghei Rotari, pentru postul de televiziune.

TVN.md amintește că nu este pentru prima dată, când oamenii se plâng de condițiile sanitare necorespunzătoare din instituțiile medicale. Anterior, de situații similare s-au plâns pacienții, care s-au tratat de COVID-19 în spitalele din orașele Florești și Soroca.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x