Legea putredă din parc

Privatizări la limita legii într-un parc din Bălți. S-a aflat despre acest lucru când Nicolae Usatîi, un locuitor din Bălți, s-a întrebat cum de înfloresc afacerile din parc. Mai mult, unii proprietari de restaurante au reușit să privatizeze și terenul aferent, chiar dacă legea interzice acest lucru. 

Cu un lot s-a ales și soția unui fost funcționar responsabil de buna gestionare a terenurilor publice. Pe terenul privatizat, se ridică acum un local cu două nivele.

Vladimir Gula, fost specialist funciar la Primăria Bălți: “În sarcinile mele erau chestiuni ce țin de relațiile funciare. Dar pentru chestiunea asta, au semnat cu totul alți oameni. Pot să vă arăt documente. Acest om, Nicolai, care vorbește, jumătate din ce spune nu este adevărat. Acest om este preocupat de interesele personale.”

Nicolae Usatîi, locuitor al orașului Bălți: “Mă frământă acest gând că, în țara noastră nu legea conduce, dar funcționarii.”

Hotărât să facă dreptate, Nicolae a pus presiune pe autoritățile responsabile. Lui i s-au alăturat mai mulți activiști din Bălți. În rezultat, cazul a ajuns pe masa judecătorilor. 

Maxim Burduja, activist civic: “Noi am pierdut copaci, am pierdut umbră, am pierdut esteticul parcului, pentru ca cineva, câțiva antreprenori, să aibă venituri enorme. Nu poți vinde un teren de câțiva ari cu câteva mii de lei.” 

Mai multe detalii urmăriți în reportajul video. 

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x