COVID-19 în Republica Moldova

/VIDEO/Primarului de Bălți îi este frică de presa pe care nu o controlează

Administratorii portalului de știri www.tvn.md au depus o plângere la poliție pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi pentru calomnie. Acesta și-a permis să folosească calificativul ”fabrică de zoi” în privința insituției media pe care o reprezentăm și să opereze cu niște supoziții fără a oferi dovezi. Potrivit lui Usatîi portalul de știri www.tvn.md ar aparține lui Oleg Cristal, ex-consilier pe probleme politice al fostului lider PDM,Vladimir Plahotniuc, lucru care nu corespunde adevărului.

Într-o postare pe rețelele de socializare, dar și pe pagina sa oficială edilul a publicat un material cu titlul ” Dodon redeschide la Bălți fabrica de zoi a lui Plahotniuc„ în care relatează, fără a prezenta careva dovezi că portalul de știri www.tvn.md este acum controlat de partidul socialiștilor.

Considerăm că prin acestă reacție bolnăvicioasă primarul de Bălți, Renato Usatîi confirmă ipoteza că îi este frică de presa pe care nu o controlează.

În contextul celor expuse mai sus, cerem primarului să prezinte dovezi în cazul în care le are, sau să dezmintă public informația minciunoasă și manipulatoare pe care a publicat-o.

Totodată am sesizat mai multe Organizații neguvernamentale de media.

Potrivit Codului Contravențional amenzile pentru ”calomnie” ajung până la 4500 de lei pentru persoanele fizice și  de la 4.500 – 9.000 de lei, în cazul persoanelor cu funcție de răspundere.

Totodată, persoanele cu funcții de răspundere, vor fi private de dreptul de a desfăşura anumite activităţi pe un termen de la 6 luni la un an, drept sancțiune alternativă. 

Primarului de Bălți îi este frică de presa pe care nu o controlează

Primarului de Bălți îi este frică de presa pe care nu o controlează

Опубликовано TV N Понедельник, 24 февраля 2020 г.

1
Оставить комментарий

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
ONG-urile de media condamnă limbajul primarului municipiului Bălți în raport cu portalul tvn.md - NordNews Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback
ONG-urile de media condamnă limbajul primarului municipiului Bălți în raport cu portalul tvn.md - NordNews

[…] răspuns, instituția media a anunțat că a depus o plângere la Poliție, pe numele edilului, pentru calomnie. Totodată, redacția a solicitat […]