Vezi regulamentul de redeschidere a grădinițelor pe timp de pandemie

Un regulament privind condiţiile în care îşi vor putea relua activitatea instituțiile preşcolare, în contextul pandemiei de COVID-19, a fost semnat de către ministrul Educaţiei, Igor Şarov, şi ministra Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit documentului, administraţia publică locală sau fondatorii privați, sunt cei care vor decide când vor fi redeschise grădiniţele, în funcţie de situaţia epidemiologică din localitate. Regulament prevede că, într-o zi, copii vor putea să se afle pe teritoriul grădiniţei de la cinci până la şapte ore, iar angajaţii, nu mai mult de nouă ore.

Astfel, fiecare instituţie preşcolară urmează să fie inspectată de către specialiştii ANSA şi ANSP pentru a stabili, dacă întrunesc toate condiţiile sanitare. În grupele, unde copii au vârste cuprinse între doi și patru ani, vor fi admişi până la opt micuţi, iar în cele frecventate de copii mai mari de patru ani, până la 12.

Listele copiilor care pot reveni la grădiniţă vor fi aprobate de administraţia locală sau fondatorul privat. Prioritate vor avea micuţii ai căror părinţi sunt angajaţi, precum şi ai celor care activează ca lucrători medicali, polițiști, educatori şi profesori. Dacă numărul solicitărilor va fi mare, atunci frecventarea grădiniţei se va face în ture. În fiecare grupă vor activa concomitent doi educatori şi un asistent de educator.

În mod obligatoriu, în instituție se va afla şi un asistent medical, care va verifica starea de sănătate atât a copiilor, cât şi a angajaţilor. Celor cu temperatura mai mare de 37 de grade şi cu simptome ale bolilor respiratorii le va fi interzis accesul în grădiniţă. Copiilor le va fi măsurată temperatra şi înainte de somnul de la amiază, iar paturile şi mesele vor fi amplasate la o distanţă de un metru şi jumătate.

Instituţiile preşcolare din ţară au fost închise în luna martie pentru a evita riscul de îmbolnăviri cu virusul COVID-19.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x