Guvernul va solicita un credit de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii care s-au confruntat cu pierderi

Guvernul Republicii Moldova va solicita un credit urgent de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii, care s-au confruntat cu pierderi din cauza secetei.

Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon, după ședința de ieri cu prim-ministru și șefa Legislativului.

„Avem nevoie de un credit de urgență de la Banca Mondială pentru a ajuta agricultorii. Colegii de la Guvern vor avea în următoarele zile consultații cu reprezentanții acestei bănci. Trebuie să facem tot posibilul ca să-i ajutăm pe agricultori, altfel nu vor supraviețui până la sfârșitul anului”, a spus șeful statului.

Potrivit lui Igor Dodon, agricultorii moldoveni trec printr-o criză fără precedent.

 „Avem o secetă neobișnuită, care a afectat atât culturile din prima grupă, cât și pe cele din a doua. Guvernul a oferit câte o mie de lei la hectar suport pentru culturile din prima grupă, sunt 200 mii de hectare de culturi de prima grupă afectate. Sunt periclitate 500 mii de hectare de culturi din grupa a doua, pentru care vom oferi compensare. În acest moment se face evaluarea ca să vedem nivelul de afectare”, a precizat președintele.

Conform estimărilor oficiale, din cele aproape 415 mii hectare de culturi cerealiere din prima grupă semănate în toamnă, în jur de 200 mii de hectare au fost afectate de secetă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x