/FOTO/ Unica motocicletă care va merge la stingerea incendiilor se află la Căușeni

Pompierii din Căușeni au reutilat o motocicletă de model Ural pentru intervenții la incendii. Este unica unitate de transport de acest tip în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Motocicleta, cu anul producerii 1993, a fost transmisă în dotarea Direcției Situații Excepționale Căușeni anul trecut, anterior fiind utilizată pentru inspectarea și măsuri de prevenire în localitatea Costești din raionul Râșcani.

Tehnica a fost modificată în cadrul inspectării anuale a patrimoniului din dotarea subdiviziunilor teritoriale. Lucrările de reutilare a unității de transport pentru intervenții la stingerea incendiilor au durat aproximativ șase luni. În această perioadă a fost luată decizia de a dota motocicleta cu o motopompă.

Iar pentru asigurarea eficientă a intervențiilor, motopompa instalată dispune de un furtun de absorbție și unul de refulare, care sunt instalate într-o boxă specială. Tehnica mai este echipată cu o țeavă de refulare, hârleț și stingător.

Datorită capacităților noi performante, motocicleta de intervenție poate fi utilizată la stingerea incendiilor de vegetație, precum și la pomparea apei pentru lichidarea consecințelor în urma calamităților.

Pentru ai reda aspectul unei autospeciale de intervenție, pompierii au vopsit-o în culoarea roșie fiind aplicată inscripția și simbolica IGSU, iar girofarul de culoare albastră al acesteia va semnaliza prioritatea în trafic.

Motocicleta reprezintă un model unic în cadrul IGSU fiind reutilată pentru diverse activități cum ar fi intervenția în situații de risc, dar va putea reprezenta instituția la evenimente și ceremonii oficiale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Foto: dse.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x