Într-o localitate din raionul Sângerei se construiește o sală pentru studii în aer liber

Noul an școlar vine cu o surpriză pentru elevii gimnaziului din satul Ciuciuieni, raionul Sângerei. Peste o sută de elevi din instituție, vor face câte o lecție pe zi în aer liber. Aceştia vor avea la dispoziţie un spaţiu special amenajat în curtea școlii. Decizia a fost luată de conducerea gimnaziului, pentru a reduce la minimul riscul de infectare de COVID-19.  

Noua clasă pentru studii e gata în proporție de 70 la sută și este mai degrabă o anexă a clădirii. Aceasta urmează să fie amenajată cu bănci, scaune, materiale didactice pentru elevi și cu multe flori.

Asfel, cel puțin o oră pe zi, fiecare clasă va promova câte o lecție în aer liber, iar în acel moment să se va igieniza şi dezinfecta sala în care învață elevii. În acest fel, administrația școlii încearcă să reducă riscul de infectare cu noul tip de virus.

Pentru construcția clasei s-au cheltuit aproximativ 50 mii de lei. O parte din bani a fost alocată din bugetul instituţiei, iar restul sumei constituie contribuţia părinţilor şi a unor donatori străini.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x