Vlad Filat revine la cârma partidului pe care la condus

Vlad Filat a fost reales în funcţia de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), formaţiune pe care a fondat-o în octombrie 2007.

Anunțul a fost făcut public de către Alexandru Bujorean, vicepreședintele partidului, după ședința Congresului Extraordinar al formațiunii, care a avut loc ieri, 16 august.

„Îmi cer scuze că în mandatele precedente nu am făcut totul pentru a proteja partidul, pentru a-i proteja pe membrii noștri. Dar am învățat lecția. A venit timpul când despre noi trebuie să vorbim noi și faptele noastre. Am vrut ca această decizie de a reveni la conducerea PLDM să fie a partidului, a tuturor colegilor noștri. Eu revin nu într-o funcție, ci într-o responsabilitate enormă”,  a declarat Vlad Filat în cadrul congresului.

Amintim că fostul premier, Vlad Filat, a fost reţinut în 2015, iar până în 2019 s-a aflat în detenţie. În 2016, acesta a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari și trafic de influență. Expremierul pledează nevinovat.

Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen, la data de 3 decembrie 2019,  Pedeapsa i-a fost redusă cu 709 zile, prin două decizii, din 30 iulie şi 28 octombrie, de către Judecătoria Chişinău cu sediul Ciocana.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x