ONG-urile de media condamnă limbajul primarului municipiului Bălți în raport cu portalul Tvn.md

Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul folosit de primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, în raport cu reporterii portalului tvn.md. Solicităm aleșilor locali să adopte un limbaj și comportament decent în raport cu instituțiile mass-media și cu jurnaliștii.

Amintim că într-o postare din 22 februarie pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi a numit instituția de presă „fabrică de zoi” care „va continua să toarne mizerie peste Bălți”. Postarea a fost publicată și pe blogul edilului (www.ru1.md) cu titlul „Dodon redeschide la Bălți fabrica de zoi a lui Plahotniuc”.

Administrația instituției media a depus o plângere la Poliție, pe numele edilului, pentru calomnie. Totodată, redacția a solicitat primarului de la Bălți să prezinte dovezi care ar confirma acuzațiile sau, în caz contrar, să dezmintă public informația.

Ttotodată reprezentnații ONG-urilor de media atenționează demnitarii și funcționarii publici de toate nivelurile că libertatea de exprimare și libertatea presei sunt drepturi fundamentale, consfințite de Constituție.

Declarația în susținerea jurnaliștilor de la www.tvn.md a fost semnată de:

Centrul pentru Jurnalism Independent

Asociația Presei Independente

Asociația Presei Electronice

Centrul de Investigații Jurnalistice

Comitetul pentru Libertatea Presei 

Centrul  ”Acces-Info”

RISE Moldova

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x