/VIDEO/ Proxenetul Șalun a scăpat definitiv de închisoare cu cinci ani înainte de termen. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Bălți

Alexandru Covali, alias „Șalun”, a scăpat definitiv de pedeapsă în dosarul în care a fost condamnat la 19 ani de închisoare pe 5 capete de acuzare, printre care trafic de copii, trafic de ființe umane și proxenetism, scrie Ziarul de Gardă.

Printr-o decizie din 13 iulie curent, Colegiul Penal al Curții de Apel (CA) Bălți a menținut în vigoare încheierea judecătoriei Edineț, sediul Briceni, din 28 ianuarie 2020, prin care Alexandru Covali a fost eliberat cu 5 ani și 5 luni mai devreme, după ce a executat doar 13 ani și 7 luni din cei 19 ani dictați de instanțe. Decizia CA Bălți este irevocabilă. 

Numele lui Alexandru Covali era unul foarte sonor în presa anilor 2006 – 2011, după ce acesta a fost reținut și, ulterior, trimis în judecată pentru mai multe infracțiuni. Procurorii cereau atunci 28 de ani de închisoare pentru Șalun, însă Curtea de Apel Chișinău, în mai 2008, i-a dat doar 21.

Judecătorii Curții Supreme de Justiție au fost și mai blânzi, reducându-i pedeapsa la 19 ani de închisoare. A stat însă după gratii doar 13 ani și 7 luni, pentru că, la 28 ianuarie 2020, Alexandru Covali, alias „Șalun”, a fost eliberat condiționat înainte de termen.

După ce a fost eliberat condiționat, Șalun a părăsit Republica Moldova și nu s-a mai prezentat la ședințele de la CA Bălți, unde a fost examinat recursul Penitenciarului Nr. 2 Lipcani, respins prin decizia din 13 iulie și, astfel, scăpându-l definitiv de pedeapsă pe Alexandru Covali.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Sursa: zdg.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x