Militar din Edineț reținut pentru o mită de 800 euro

Un militar din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reținut, în flagrant, de către ofițerii CNA pentru trafic de influență şi corupere pasivă. Acesta ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceştia să elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără prezenţa fizică a şoferului la probele teoretice şi practice

Militarul a fost reținut în timp ce primea 4000 lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma estorcată. Pe cazul dat au fost pornite două dosare penale, conexate într-o procedură comună – trafic de influență şi corupere pasivă.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă amendă de până la 400 mii lei, închisoare de la 5 până la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 până la 10 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x