O funcționară publică din raionul Fălești riscă să fie demisă după ce și-a angajat fiul ca manager la o subdiviziune pe care o conduce

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către șefa Direcției Generale Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului din cadrul Consiliului Raional Fălești. Potrivit actului de constatare, în decembrie 2018, aceasta și-ar fi angajat fiul în calitate de manager al unei subdiviziuni din subordinea direcției, semnând în privința acestuia ordinul de angajare și contractul individual de muncă.

Ulterior, femeia a depus o declarație despre conflictul de interese în atenția Președintelui raionului Fălești, în care a menționat despre starea de conflict apărută la primirea cererii de angajare din partea fiului. Totuși, inspectorul de integritate consideră această declarație ca fiind nulă, deoarece a fost depusă după consumarea conflictului de interese.

În luna martie a anlui 2020, după ce s-a aflat că la ANI a fost înregistrată o sesizare asupra acestui caz, fiul directoarei a depus o cerere de eliberare din funcție, demisia acestuia fiind acceptată sub semnătură de către șeful-adjunct al direcției.

Astfel, inspectorul de integritate a stabilit că – subiectul vizat a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, deoarece funcționara nu a declarat și nu a soluționat conflictul de interese real cu fiul, luând decizii în privința acestuia prin semnarea /încheierea unor acte administrative și juridice.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va sesiza Președintele raionului Fălești în vederea  încetării raporturilor de muncă ori de serviciu.

Femeia riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor elective, pentru o perioadă de 3 ani, urmând să fie înscrisă și în Registrul Interdicțiilor al ANI.      

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x