Președintele raionului Fălești la un pas de a fi demis

Președintele raionului Fălești din partea Partidului Socialist, Sergiu Fîntînă, a contramandat joi, 20 august, o ședință a consiliului raional, unde urma să fie demis.

Despre acest lucru a anunțat pe o rețea de socializare deputata PAS, Doina Gherman. Potrivit acesteia, anularea ședinței este un act flagrant de uzurpare a puterii.

„Lucruri grave s-au produs în Consiliul raional Fălești. După ce președintele raionului, Sergiu Fîntîna, a înțeles că a pierdut sprijinul politic al consilierilor locali – la ședință erau prezenți 22 de consilieri (2/3), care erau gata să voteze demiterea acestuia din funcție – contrar oricărei norme legale și fără nicio explicație plauzibilă, a decis în mod abuziv anularea ședinței consiliului sub pretextul inventat de „corupere”. Este un act flagrant de uzurpare a puterii, care are drept scop sa vicieze procesul democratic de luare a deciziilor în consiliul raional”, a scris deputata pe Facebook.

Următoarea ședință a consiliului raional Fălești ar urma să aibă loc la data de 24 august.

Amintim că Sergiu Fîntîna a fost ales în funcția de președinte al raionului Fălești în urma alegerilor locale din 2019. Pentru candidatura lui au votat atunci 21 din 33 de consilieri din fracțiunile PSRM, PAS, Platforma DA, Partidul „ȘOR”, PDM și unul independent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x