Tentativă eșuată. Președintele raionului Fălești rămâne la conducere

Tentativa de demitere a președintelui raionului Fălești, Sergiu Fîntînă, a eșuat. Consilierii Partidului Socialiștilor (PSRM), dar și cei din partea Partidului Unității Naționale (PUN), au părăsit sala de ședințe și au refuzat să voteze pentru demiterea socialistului.

Astfel, din cei 31 de consilieri prezenți, 19 au votat pentru demiterea președintelui raionului, dar conform legii, sunt necesare două treimi din voturi pentru demiterea președintelui raionului.

Deputata PAS, Doina Gherman, a notat pe pagina ei de Facebook, că în Consiliul Raional Făleşti s-a constituit oficial alianţa PUN-PSRM.

„Cu regret, trebuie să constatăm că în Republica Moldova, interesele personale prevalează asupra angajamentelor electorale. Astăzi, în Consiliul Raional Făleşti s-a constituit oficial alianţa PUN-PSRM. Încercarea consilierilor din opoziție de a-l demite pe preşedintele socialist al raionului Făleşti, a eşuat din cauza „unirii” dintre două partide ideologic opuse. Sperăm ca această alianţă să nu se repete şi la prezidenţiale”,  a notat deputata.

Amintim că Sergiu Fîntîna a fost ales în funcția de președinte al raionului Fălești în urma alegerilor locale din 2019. Pentru candidatura lui au votat atunci 21 din 33 de consilieri din fracțiunile PSRM, PAS, Platforma DA, Partidul „ȘOR”, PDM și unul independent.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x