De la începutul anului în Republica Moldova s-au înecat peste 70 de persoane. Angajații IGSU desfășoară campanie de prevenire a înecurilor

Date alarmante. De la începutul acestui an, în bazinele acvatice din țara și-au pierdut viața 79 de persoane, printre care 14 minori.

În scopul prevenirii tragediilor, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă să informeze populația despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate.

Pe parcursul ultimelor zile salvatorii au mers pe plajele bazinelor acvatice pentru atenționarea oamenilor, dar și pentru instruirea acestora în domeniul bazelor securității vieții. Campania de prevenire a înecurilor  s-a desfășurat în mai multe localități din țară. Salvatorii au împărțit pliante și au vorbit cu oamenii de pe plaje despre riscul scăldatului în locuri neautorizate, dar și consumul de băuturi alcoolice înainte de a intra în apă.

Mai mult, oamenii au primit instrucțiuni cu referire la monitorizare copiilor în preajma bazinelor acvatice, fiind atenționați despre riscurile tragediilor în caz de înot nesupravegheat a acestora.

Potrivit IGSU în cadrul desfășurării acțiunilor de prevenire, salvatorii au înmânat 4398 de pliante informative, dar și au instruit 449 de administratori a piscinelor și locurilor de agrement.  În total pentru informarea populației au lucrat 171 echipe mobile care au preîntâmpinat cazurile de înec în 504 localități din țară.

Campania de prevenire a înecurilor va continua pe tot parcursul perioadei estivale. Scopul acesteia este de a reduce riscul tragediilor care au loc la scăldat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x