Aeroporturile mari din țară pot ajunge sub controlul unei singure companii

Aeroporturile mari din Republica Moldova vor ajunge sub controlul unei singure companii. Un proiect de hotărâre de guvern, promovat de Agenţia Proprietăţii Publice (APP), prevede reorganizarea prin fuziune a trei întreprinderi de stat ce aveau sau au în gestiune aeroporturi, transmite mold-street.com.

Astfel, întreprinderea de stat Moldaeroservice, care are în gestiune aeroportul Bălţi-Leadoveni, şi Aeroportul Internaţional Chişinău,  vor fuziona prin absorbţie cu întreprinderea de stat Aeroportul Internaţional Mărculeşti.

După fuziune, întreprinderea de stat  Aeroportul Internaţional Mărculeşti va fi transformat în societatea pe acţiuni Aeroporturile Moldovei. Cât despre Moldaeroservice, aceasta se dezvoltă lent, deşi are ca domenii de activitate de bază prestarea serviciilor de transport aerian de călători, bagaje, mărfuri şi poştă, dar şi acordarea serviciilor complexe necesare pentru asigurarea decolării şi aterizării aeronavelor civile. Deşi, compania deţine în gestiune aeroportul Bălţi-Leadoveni cu o suprafață de 144,6 hectare, aceasta nu îl foloseşte la prestarea serviciilor.

Aeroportul din Bălți și-a sistat activitatea, acum 4 ani, în legătură cu retragerea licenței de activitate conform unei decizii a Autorității Aeronautice Civile. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Transporturi de la finele anului 2015, aeroportul se află într-o stare nesatisfăcătoare, iar infrastructura aeroportuară este uzată și degradată.

Materialul în întrgime poate fi citit pe mold-street.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x