Un inspector vamal din nordul țării riscă să fie demis pentru că a deținut ilegal încă o funcție

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare în privința unui inspector vamal din cadrul Biroului Vamal Nord, care ar fi admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Începând cu anul 1997, bărbatul ar fi deținut funcții de inspector în cadrul diferitor subdiviziuni ale Serviciului Vamal, în prezent având calitatea de inspector la Biroul Vamal Nord.  

În cadrul controlului inițiat, inspectorul de integritate a stabilit că, în anul 1995, subiectul vizat a înființat o întreprindere individuală, în cadrul căreia a deținut calitatea de fondator și conducător. Abia în 2019, întreprinderea individuală a fost radiată din Registrul de stat al întreprinzătorilor individuali.

Astfel, funcţionarul vamal, prin activitatea de întreprinzător desfăşurată sub forma organizatorico-juridică de întreprindere individuală, în cadrul căreia a deținut calitatea de fondator și conducător, s-a aflat într-o stare de incompatibilitate îndelungată, fără ca să întreprindă acțiuni în vederea soluționării acesteia.

Dacă actul de constatare va rămâne definitiv, inspectorul vamal riscă să  nu  mai dețină funcții publice pentru o perioadă de 3 ani și va fi înscris în Registrul de stat al persoanelor care au interdicția de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică.

Totodată, după rămânerea definitivă a actului de constatare, ANI va sesiza conducerea Serviciului Vamal pentru a fi demis din funcție.    

Inspectorul vamal poate contesta actul emis de ANI în instanța de judecată.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x