/VIDEO/ Sectoarele Poliției de Frontieră Soroca și Briceni au fost construite după standarde europene

Sectoarele Poliției de Frontieră Briceni și Soroca, construite conform  standardelor europene, au fost date în exploatare. Ceremoniile oficiale de deschidere ale acestora au avut loc la data de 25 august 2020.

Ambele clădiri reprezintă construcții moderne și bine amenajate. În cadrul acestora sunt create condițiile necesare de muncă pentru polițiștii de frontieră, astfel ca aceștia să fie capabili să ofere servicii de calitate cetățenilor la traversarea frontierei de stat și să combată eficient acțiunile ilegale transfrontaliere.

Evenimentele au culminat cu prezentarea edificiilor, invitații familiarizându-se cu birourile spațioase și bine amenajate, dar și cu tehnica din dotare. Ambele Sectoare au primit în dotarea logistică, câte un nou mijloc de transport.

Noul Sector al Poliției de Frontieră Briceni, localizat pe strada Mihail Lermontov 36, orașul Briceni, are capacitatea de încadrare de până la 90 de angajați. Această subdiviziune are în responsabilitatea sa mai mult de 43 kiloetrim de frontieră cu Ucraina și asigură controlul trecerii frontierei de stat în două puncte de trecere a frontierei Briceni-Rossoșani și Grimăncăuți-Vașkivțî.

Lucrările de construcție au demarat în iulie 2019 și au fost finisate la începutul lui august 2020. Valoarea investiției a constituit – 7 308 283 lei, cu finanțare din bugetul de stat.

Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Soroca este situat pe strada Mihai Eminescu 1, orașul Soroca, și are disponibilitatea încadrării la 70 de angajați. În responsabilitate îi revin mai mult de 40 km de frontieră cu Ucraina și asigură autorizarea trecerii frontierei de stat în punctele de trecere a frontierei Soroca-Țekinovka (debarcader local), Soroca-Țekinovka (debarcader interstatal) și Vasilcău-Velikaia Koșnița (debarcader local).

Valoarea investiției din bugetul de stat a constituit 6.472.381 lei lei. Lucrările de construcție au fost inițiate la 24 iulie 2019.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x