Direcția Educație Florești este acuzată că vinde agende mai scumpe elevilor

Direcția Generală Educație Florești a procurat centralizat agende școlare și le-ar fi vândut copiilor cu un preț ridicat, afirmă Larisa Novac, fostul șef adjunct al direcției raionale. Actualul șef interimar al instituției, Tudor Tertea, dezminte informațiile și prezintă documente corespunzătoare, scrie jurnaltv.md.

Larisa Novac, fostă șefă adjunctă a Direcției Generale Educație Florești: „Ceea ce s-a adus în raionul Florești este de 20 de lei, dar din discuțiile cu editura am înțeles că dacă se iau mai multe se poate de negociat un preț mai mic. Direcția generală educație Florești cu siguranță a negociat un preț mai mic de 20 de lei, dar copiilor încearcă să le vândă și le reușesc deja să le vândă cu 22 de lei, adică cu o diferență de aproximativ trei sau poate și mai mulți lei.”

Potrivit Larisei Novac, diferența de bani ajunge în buzunarul angajaților Direcției Generale Educație Florești. „Când te-ai uita câte trei lei la fiecare nu este atât de mult dar dacă o să înmulțiți cu cei peste 7.000 de elevi o să vedeți că este o sumă destul de bună care este pusă în buzunarul celor de la direcția generală educație Florești.”

De cealaltă parte, șeful interimar al instituției, Tudor Tertea, respinge acuzațiile. „Agendele au fost primite direct de la editare în baza documentelor care sunt. Prețul în bonuri venite de la editare, prețul e de 22 de lei, ele au fost realizate tot cu 22 de lei din instituție.”

Potrivit lui Tudor Tertea, procurarea centralizată a agendelor se face de mai mulți ani. Acestea au fost distribuite benevol, conform solicitărilor, fără a-i obliga pe părinți să le cumpere.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Sursa: jurnaltv.md

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x