Buletine de vot găsite pe jumătate arse la o gunoiște din Ștefan Vodă. Reacția CEC

Mai multe buletine de vot, de la alegerile locale din 20 octombrie 2019, au fost găsite pe jumătate arse la o gunoiște din raionul Ștefan Vodă.

După ce în spațiul public au apărut foto și video cu buletinele de vot, Comisia Electorală Centrală (CEC) a vinit cu o reacție.

„În conformitate cu prevederile legislației electorale, cu referire la păstrarea documentelor electorale, buletinele cu voturile valabil exprimate, buletinele nevalabile şi buletinele anulate şi certificatele pentru drept de vot de la alegerile parlamentare, locale generale, alegerile noi şi referendumuri se remit instanţei de judecată în a cărei rază teritorială se află consiliul electoral de circumscripţie şi se păstrează 6 luni de la data confirmării legalităţii alegerilor. După expirarea acestui termen, buletinele cu voturile valabil exprimate, buletinele nevalabile şi buletinele anulate, precum şi certificatele pentru drept de vot de la alegerile parlamentare, locale generale, alegerile noi şi referendumuri remise instanţei de judecată se nimicesc”, se menționează în comunicatul CEC.

Potrivit reprezentanților Comisiei, recent, a fost făcut un demers în adresa instanțelor de judecată prin care CEC a reamintit despre dispozițiile Codului Electoral.

Comisia își rezervă dreptul de a sesiza Consiliul Suprem al Magistraturii pentru a investiga situația creată și a aprecia modul în care au fost realizate atribuțiile ce-i revin Judecătoriei Ștefan Vodă privind executarea prevederilor Codului electoral, în parte de ce ține de nimicirea documentelor electorale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x