Vezi câți bani vor putea cheltui candidații pentru campania prezidențială din acest an

Candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova vor putea cheltui, cel mult 18.925 milioane de lei, în cadrul scrutinului electoral. Proiectul de hotărâre cu privire la stabilirea plafonului general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” a fost aprobat de Comisia Electorală Centrală (CEC).

CEC a mai stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova în mărime de 994.250 lei.

Totodată, a fost stabilit cuantumul de 50 mii lei al creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din toamna anului curent.

Amintim că potrivit Codului Electoral, se interzice finanţarea, precum şi susţinerea materială sub orice formă a grupurilor de inițiativă, a campaniilor electorale ale candidaţilor la alegeri şi ale concurenţilor electorali de către alte state, de către întreprinderi, instituţii şi organizaţii străine, internaţionale şi mixte, precum şi de către persoanele fizice care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.

Sumele astfel primite se confiscă prin hotărâre a instanţei de judecată şi se fac venit la bugetul de stat conform prevederilor legislaţiei penale şi contravenţionale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x