Chicu confirmă că a organizat nunta fiului său: „Au participat doar unchii și mătușile”

Prim-minisrul Ion Chicu a confirmat că la data de 28 august ar fi avut loc nunta fiului său. Totuși, premierul a ținut să menționeze că a fost un eveniment la care au participat doar rudele, iar regulile instituite de Comisia Națională Extraordinară în sănătatea publică nu au fost încălcate deloc.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

„Într-adevăr, pe data de 28 august a fost organizat un eveniment, așa o masă de sărbătoare, să-i zic. Fiul meu s-a căsătorit în 2019. În septembrie 2019 a fost încheiat un contract cu o locație din parcul „Valea Trandafirilor” pentru ca pe 30 august 2020 să avem nuntă… La sfârșitul lunii iunie curent, când a devenit clar că nu poți organiza evenimente de acest gen, la insistența mea, a fost amânată, iar apoi anulată. Oricum, tinerii au vurt să-și oficializeze căsătoria și cu această ocazie, au vrut cu cei mai apropiați oameni, pe data de 28 august, să organizeze o masă. Nu este o nuntă nici după formă, nici după conținut… Toate regulile impuse de Comisie au fost respectate, inclusiv numeric. Din partea fiului, la acest eveniment au participat unchii și mătușele lui… Este un eveniment permis… Nu s-a încălcat nimic, în opinia mea… Vreau să vă spun cu toată responsabilitatea,  nu s-au încălcat regulile. Acest subiect îl consider închis”, a declarat premierul.

Întrebat dacă este legal ca angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat să asigure securitatea  unui eveniment privat, Chicu a sugerat că explicațile trebuie cerute instituției.

„Întrebarea respectivă trebuie adresată la Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Eu am toată siguranța că au fost respectate toate protocoalele”, a mai spus Ion Chicu.

Menționăm că anterior, prim-ministrul declarase la un post privat de televiziune, că evenimentul urma să fie amânat, pentru a nu risca sănătatea invitaților, dar se pare că s-a răzgândit.

Amintim că jurnaliștii de la proiectul media CU SENS au publicat, pe 29 august, o înregistrare video făcuta la Vinăria Poiana, unde ar fi avut loc nunta respectivă. Potrivit sursei citate, „toate drumurile de acces către restaurant au fost împânzite de agenți de pază, care au restricționat accesul jurnaliștilor, inclusiv, pe drumuri publice”.

PROBĂ VIDEO! Dansul mirilor la Vinăria Poiana!

❗️ PROBĂ VIDEO 👉Dansul mirilor la Vinaria Poiana Mirele – FIUL premierului ION CHICU. Cel puțin asta au scris ieri mai multe instituții media. Nu avem, deocamdată, o confirmare oficială. Cert este că, anterior, Chicu a declarat într-o emisiune de la un post privat de televiziune, că nunta fiului său este programată pentru sfârșit de vară.ION CHICU: “Eu înțeleg că trebuie să-mi fie rușine și nu pot veni la dumneavoastră să vă invit la nuntă și să vă pun într-o situație grea. Dumneavoastră sunteți o persoană responsabilă? Nu ați vrea să vă infectați? […] Imaginați-vă, faci o mare petrecere seara, iar peste trei zile oaspeții tăi stau la Toma Ciorbă. Cine vei fi tu după asta?”⛔️ Toate drumurile de acces către restaurant au fost împânzite de agenți de pază, care au restricționat accesul jurnaliștilor, inclusiv, pe drumuri publice. Autoritățile locale au fost informate că, timp de două zile, țipenie de om să nu fie acolo. “Primăriile satelor Ulmu și Horodca au fost anunțate prin scrisoare oficială din partea administrației localului […] Astăzi și ieri sunt petrecute câteva lucrări genistice”.Am sunat la Vinaria Poiana să-i întrebăm cum de au reușit să SFIDEZE LEGEA și să organizeze o nuntă în plină PANDEMIE. Persoana care a răspuns la telefon ne-a spus scurt: “Eu nu pot să vă ofer careva informații. În scurt timp, vă va telefona cineva”. Deocamdată nu am primit niciun apel.Amintim că în data de 18 iunie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a interzis organizarea ceremoniilor cât timp e stare de urgență în sănătate 👉 https://bit.ly/3lw15yE *****Susține-ne cu o donație de cel puțin 2 EURO. Astfel vom putea face mai multe reportaje și anchete CU SENS.👇👇👇👇👇https://steadyhq.com/en/cusenshttps://www.paypal.me/ProiectulMediaCuSens

Опубликовано CU SENS Суббота, 29 августа 2020 г.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Video: CU SENS

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x