Guvernul a votat anularea indemnizațiilor de 16 000 lei pentru angajații sistemului medical infectați cu COVID-19

Promit, dar apoi se răzgândesc. Guvernul condus de Ion Chicu a aprobat anularea indemnizației unice de 16.000 de lei pentru lucrătorii medicali și angajații altor instituții bugetare care s-au infectat cu noul coronavirus la locul de muncă.

Decizia a fost luată la ședința de joi a cabinetului de miniștri. De altfel, prevederea se regăseşte într-un proiect de lege care nu are nimic în comun cu acest subiect. 

Guvernarea își explică decizia prin faptul că în timpul stării de urgență, inclusiv și în cea din sănătate publică, au fost întreprinse alte măsuri de protejare a salariaților. Mai exact, au fost desfășurate instruiri speciale ale personalului în asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică. În plus, autorii spun că a fost asigurată dotarea instituțiilor cu dezinfectanți și mănuși.

Cât despre partea financiară, se menționează că a fost instituit spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit, pentru sănătate, pentru personalul antrenat nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19 și a fost majorat salariul personalului medical cu 30%, începând cu 1 septembrie.

Șeful statului, Igor Dodon, a declarat, în cadrul unui video pe Facebook, că nu va promulga o astfel de lege.

„Eu vă asigur că o astfel de propunere nu va fi votată în Parlament. Dacă Parlamentul va vota o astfel de modificare, eu voi întoarce înapoi la Parlament să fie revotat”, a declarat Igor Dodon.

Menționăm că în luna aprilie, după ce au fost anunțate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul lucrătorilor medicali, Executivul a aprobat hotărârea de alocare a indemnizației unice în valoare de 16.000 de lei pentru această categorie de angajați din fondul de intervenție al Guvernului.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova peste patru mii de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x