O șoferiță din raionul Edineț care a provocat un accident soldat cu moartea a trei persoane va petrece șapte ani după gratii

O locuitoare a raionului Edineț, care acum un an a urcat drogată la volan și a provocat un grav accident rutier, soldat cu decesul a trei persoane, a vrut să scape de închisoare.

Asta după ce acum două luni, Judecătoria raionului Edineț a condamnat-o pentru cele comise la 7 ani de închisoare cu executare și i-a anulat permisul de conducere. De asemenea, aceasta a fost obligată să achite succesorilor părților vătămate prejudicii morale și materiale în sumă totală de 474 mii lei, iar încă 17 mii de lei urmând să achite în contul statului pentru cheltuieli de judecată.

Avocatul inculpatei a contestat verdictul, solicitând casarea sentinței primei instanțe şi pronunțarea unei hotărâri, prin care clienta sa să fie condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Procurorii au adus însă suficiente probe care au confirmat vinovăția inculpatei, astfel încât Colegiul penal al Curţii de Apel Bălți a respins apelul avocatului, menținând sentința contestată, fără modificări.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 25 septembrie 2019, după o petrecere, când inculpata, în vârstă de 26 de ani, a urcat sub influența drogurlor la volanul unui BMW, având în calitate de pasageri patru bărbați. Deplasându-se pe traseul G3 din direcția satului Volodeni spre Edineț, aceasta a intrat pe banda de contrasens, tamponând un autoturism de model Volkswagen Golf care circula regulamentar.

În rezultatul impactului, conducătorul mașinii Volkswagen a decedat pe loc, iar doi pasageri din BMW s-au stins la spital.

Raportul de constatare a indicat în organismul șoferiței prezența compușilor chimici activi ai canabisului.

Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x