Un magistrat de la Curtea de Apel Bălți a fost desemnat vicepreședinte al instanței în luna iunie, iar ulterior a preluat și atribuțiile președintelui

Curtea de Apel Bălți este condusă, în prezent, de magistratul Ion Talpă. Acesta a fost numit în funcția de președinte interimar al instanței printr-o decizie a președintelui interimar al Consilului Superior al Magistraturii, Anatol Pahopol. Decizia a fost luată după expirarea mandatului de președinte exercitat de magistratul Alexandru Gheorghieș, scrie bizlaw.md.

Ion Talpă a fost desemnat, la începutul lunii iunie, în funcția de vicepreședinte al Curții de Apel Bălți, președinte al Colegiului penal. Anterior, acesta a exercitat funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Bălți, iar din anul 2013 activează în cadrul Curții de Apel din aceeași localitate. În anul 2016, magistratul a fost desemnat membru al Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor. Ion Talpă are o experiență profesională în funcția de magistrat de 15 ani.

Consiliul Superior al Magistraturii a avut o tentativă de a selecta noul președinte al Curții de Apel Bălți. În concurs s-a înscris președintele interimar Ion Talpă și judecătorul Eugeniu Bejenaru. Niciunul dintre candidați nu a obținut suficiente voturi pentru a fi desemnat în funcție.

Alexandru Gheorghieș, care a fost la conducerea Curții de Apel Bălți pentru două mandate consecutive s-a înscris în concursurile pentru ocuparea funcțiilor de judecător la Curtea de Apel Chișinău și la Curtea Supremă de Justiție. În luna aprilie, Alexandru Gheorghieș a depus cerere de demisie din sistemul judiciar. Solicitarea a fost acceptată de Consiliul Superior al Magistraturii, ulterior judecătorul și-a retras cererea.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Sursa : bizlaw.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x