Principalul epidimolog al țării, Nicolae Furtună, a demisionat după o declarație scandaloasă făcută la TV

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a demisionat din funcție după scandalul provocat de o declarație făcută în cadrul unei emisiuni TV, dar și după criticile aduse de mai mulți politicieni.

Acesta și-a anunțat demisia, după ce premierul Ion Chicu l-a convocat într-o ședință.

Totodată, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente de care se confruntă. S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei.

Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP.

Menționăm că Nicolae Furtună, a declarat luni într-o emisiunea de la TVR Moldova că: „pandemia de COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Acesta s-a referit la pacienții care aveau, pe lângă coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Declarațiile fostului șef de la ANSP au fost criticate dur de mai multe persoane publice. Ex-ministrul Sănătății în Guvernul Sandu, Ala Nemerenco, a spus că regretă că l-a numit pe Furtună în funcția de interimar la ANSP, iar un alt fost Ministru a Sănătății, Ruxanda Glavan, s-a întrebat cum Furtună a putut „să îndruge asemenea prostii”.

În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x