Persoanele infectate cu noul tip de coronavirus vor putea vota de acasă sau din spital

Pacienții infectați cu noul tip de coronavirus și persoanele aflate în autoizolare vor putea să-și exercite dreptul la vot, fie acasă, dacă se află în autoizolare, sau la spital, dacă se tratează, solicitând urna mobilă.

Declarația a fost făcută de către președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil.

„Noi luăm în calcul și situațiile în care aceste persoane se vor afla atât la domiciliu cât și în unitățile sanitare, mă refer la spitale, în măsura în care o să prezentăm urna mobilă la solicitările persoanelor date să-și exprime votul. Nu va fi restricționat dreptul la vot doar din simplul motiv că persoana dată este bolnavă de COVID”, a spus Dorin Cimil.

Pentru a putea vota cu urna mobilă, cetățenii diagnosticați cu COVID-19 vor trebui să anunțe birourile electorale prealabil, prin expedierea unei cereri. Acest lucru va putea fi făcut cu două săptămâni înaintea scrutinului şi chiar în ziua alegerilor, dar până la ora 15.00.

Funcționarii electorali vor fi obligatoriu echipați cu măști, mănuși și costume speciale. Urna mobilă și echipamentul va fi dezinfectat de fiecare dată când va fi folosit.

Amintim că alegerile prezidențiale sunt preconizate pentru data de 1 noiembrie 2020.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x