Un psihoterapeut din Bălţi ar fi cerut 500 de lei pentru a un certificat medical. Acum e cercetat penal de CNA

Un psihoterapeut din cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală Bălţi a ajuns în vizorul CNA şi al procurorilor anticorupţie, după ce a fost denunţat de un bărbat. Acesta s-a plâns organelor de resort că medicul ar fi pretins de la el 500 de lei pentru a grăbi eliberarea unui certificat.

Bărbatul a denunţat faptul estorcării mitei, după ce ar fi încercat să se programeze la Comisia specială de examinare a capacităţii psihice a solicitanţilor de a deţine şi folosi arme şi muniţii, a practica activităţi sociale şi profesionale cu responsabilitate sporită pentru a obţine un certificat medical.

Acesta ar fi avut nevoie de certificat pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, care expira în octombrie, iar din cauza că programarea la Comisie era stabilită abia pentru noiembrie, a apelat la serviciile psihoterapeutului. La rândul său, medicul i-ar fi propus să-i plătească 500 de lei, iar certificatul să fie eliberat imediat după primirea banilor.

Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat, psihoterapeutul riscă amendă penală, până la 10 ani de închisoare, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pentru o anumită perioadă.

Medicul este cercetat în stare de libertate, iar ofiţerii CNA investighează presupusa implicare a acestuia şi în acte de corupere similare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x