Parlamentul a păstrat indemnizațiile de 16 000 lei pentru angajații sistemului medical și polițiștii infectați cu COVID-19

Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de lege cu privire la păstrarea indemnizației de 16 mii lei pentru lucrătorii medicali și angajații MAI, infectați cu COVID-19.

Chiar dacă Guvernul insista pe anularea acestei măsuri, deputații au votat pentru menținerea acesteia.

„Menținerea în continuare în vigoare a acestei măsuri, instituite inițial pe un termen limitat de timp, comportă cheltuieli bugetare semnificative, care, în condițiile crizei pandemice și economice, nu pot fi acoperite”, se arăta în avizul Executivului.

Guvernul își explică decizia prin faptul că în timpul stării de urgență, inclusiv și în cea din sănătate publică, au fost întreprinse alte măsuri de protejare a salariaților. Mai exact, au fost desfășurate instruiri speciale ale personalului în asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică. În plus, autorii spun că a fost asigurată dotarea instituțiilor cu dezinfectanți și mănuși.

Cât despre partea financiară, se menționează că a fost instituit spor lunar de compensare pentru munca prestată în condiții de risc sporit, pentru sănătate, pentru personalul antrenat nemijlocit în acțiuni de prevenire, control și tratare a infecției COVID-19 și a fost majorat salariul personalului medical cu 30%, începând cu 1 septembrie.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova peste patru mii de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x