Ministrul Educației condamnă comportamentul lui Dodon, după ce acesta a fost surprins fără mască în școală

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, condamnă orice gest de nerespectare a prevederilor deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției virusului COVID-19, îndeosebi când este vorba despre instituțiile de învățământ.

Acesta a venit cu un mesaj dur, după ce Igor Dodon nu a respectat prevederile deciziilor (CNESP) cu privire la măsurile de prevenire a coronavirusului.

„Sistemul educațional din Republica Moldova trece printr-o perioadă foarte complicată, la fel ca și toate statele din întreaga lume. Realitatea ne arată că cei care respectă regulile trec mai bine și cu rezultate resimțite prin această pandemie.

Astăzi vreau să mă adresez către toți cei care reprezintă autoritățile de stat. Dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova, știrbește principiile unui stat democratic. Și atunci ne întrebăm: în ce stat trăim? Cum e posibil ca măsurile legislative să fie obligatorii doar pentru unii cetățenii ai statului, exceptându-i pe alții?

Mai grav decât atât, exemplul este dat de chiar vârfurile puterii, în condițiile în care profesorii sunt inclusiv la tablă în mască și sunt expuși zilnic riscului infectării. În cazul pandemiei pe care o traversam și care pune în pericol cea mai mare avuție a statului – siguranța cetățenilor lui – concluzia la care ajung este ca prin gesturi sfidătoare se subminează însăși autoritatea statului democratic, exercitată prin reprezentanții aleși de popor.

Intrând în școală fără mască, dând mâna cu cei vârstnici, sunt încălcate deciziile Comisiei pentru situații excepționale în sănătate publică. Altfel nu pot fi explicate gesturile sfidătoare la adresa întregii societăți, care încearcă sa le educe cetățenilor normele elementare de prevenție a infectării cu cel mai periculos virus cunoscut până acum, care a secerat sute de mii de vieți în toată lumea.

Răspunsul societății civice ar trebui sa fie dur: stimați reprezentanți ai autorităților, nu confundați propria persoană cu instituția pe care o reprezentați! Iar plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”, a scris Igor Șarov pe pagina sa de Facebook.

Mesajul ministrului a fost transmis după ce Igor Dodon, a vizitat mai multe clase ale Liceului Teoretic „Alexandru Agapie” din Pepeni, raionul Sângerei, fără a purta mască, dar și gimnaziul „Viorel Cantemir” din Sofia, raionul Drochia.

Șeful statului a publicat fotografii, unde se vede că este fără mască în preajma elevilor, în școală, în condițiile în care profesorii sunt obligați să poarte mască și vizieră, iar părinții nu au acces în instituțiile de învățământ și trebuie să se uite printre gardul școlii atunci când își petrec copii la studii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x