/VIDEO/ Salvatorii din Bălți și-au perfecționat cunoștințele în domeniul căutării și salvării oamenilor de sub dărâmături

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din Bălți au fost antrenați în domeniul căutării și salvării persoanelor de sub dărâmături. Acțiunile teoretice și practice au avut loc pe poligonul Centrului Republican de Instruire al IGSU din orașul Bălți.

În cadrul cursului, salvatorii au explorat tehnici de căutare a victimelor, metode de stabilizare a construcțiilor, detectarea materialelor periculoase, crearea accesului prin tăierea și perforarea betonului, dar și utilizarea eficientă a câinilor specializați pentru identificarea și recuperarea sinistraților.

Salvatorii au fost instruiți teoretic, dar și practic prin aplicarea utilajului special. La final angajații care au participat la curs au fost testați și urmează să intervină în situații cu risc sporit.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2020 salvatorii și pompierii din Republica Moldova au intervenit în 7 situații pentru recuperarea și salvarea  oamenilor de sub dărâmături.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Foto/video: dse.md

Subscribe
Notify of
guest
0 комментариев
Inline Feedbacks
View all comments
Следите за нами на Facebook Подпишитесь на нас на Youtube
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x