Banca Mondială laudă Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Banca Mondială laudă Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală

Banca Mondială laudă Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală

Banca Mondială consideră un pas înainte pentru Moldova, amendamentele la Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală, recent aprobate. Într-un comunicat, instituția financiară internațională își exprimă speranța că modificările vor intra în vigoare fără întârziere.

Banca Mondială susține că va colabora cu autoritățile moldovenești în scopul evaluării impactului legii după aprobarea acestor amendamente. De asemenea, va monitoriza controalele în scopul administrării riscurilor fiscale și de guvernanță aferente.

Parlamentul a modificat, săptămâna trecută, Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală, în lectură finală.

Astfel, taxa către bugetul de stat din suma mijloacelor bănești declarate voluntar va crește de la 3% la 6%.

Din lista celor care pot să beneficieze de înlesnirile fiscale au fost excluși cei care au fost sau sunt subiecți ai declarării averii și ai intereselor personale, precum și  membrii familiei acestora – soțul sau soția, copilul minor, inclusiv cel adoptiv sau persoana aflată la întreținerea subiectului declarării, dar și concubinul sau concubina.

1 thought on “Banca Mondială laudă Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală

  1. FMI tot a declarat că este un pas bun pentru RM, pe când opoziția se face zice total inversul prin care manipulează lumea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *